Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en vikarierande enhetschef inom HR för spännande uppdrag

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en chef till enheten för arbetsgivarpolitik och arbetsmiljö, för ett vikariat under ordinarie enhetschefs tjänstledighet fram till och med 15 augusti 2022. Enheten är en av två enheter på HR-avdelningen och ansvarar för arbetsgivarpolitiska frågor inkluderat lokala kollektivavtal, arbetsrättsligt stöd och rådgivning, facklig samverkan, lönebildning, myndighetens HR-system och strategiska arbetsmiljöarbete. Enheten består idag av 12 medarbetare med olika kompetenser inom enhetens ansvarsområde. Som enhetschef har du fullt verksamhets-, budget-, och personalansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med HR-direktören och enhetschefen för den andra enheten (enheten för kompetensförsörjning). Du kommer även att vara ansvarig för lönefunktionen mot Statens servicecenter. I ditt uppdrag kommer du att få möjlighet att utveckla, leda och driva HR-frågor på en myndighet i förändring. För närvarande pågår en organisationsöversyn som framförallt tar sikte på huvudkontoret men även de tre verksamhetskontoren som stödjer myndighetens tre verksamhetsområden; SiS ungdomsvård söder, SiS ungdomsvård norr och SiS missbruksvård. HR-avdelningen har för närvarande ett stort fokus på att utveckla stödet till verksamheten men har också flera viktiga uppdrag som bl.a. handlar om en ny grundutbildning för nya medarbetare, en sammanhållen utbildningsorganisation i myndigheten, frågor om arbetstid och arbetstidsförläggning samt en trygg och säker arbetsmiljö för medarbetare på SiS.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Universitets- eller högskoleutbildning inom ett ämnesområde som bedöms som relevant för anställningen • Flerårig erfarenhet av arbete inom HR-området • Flerårig chefserfarenhet från en större organisation • Flerårig erfarenhet av arbete i statlig myndighet Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda i förändring. Vi ser det också som meriterande om du har god kunskap om den statliga arbetsgivarpolitiken. Som person För att passa i rollen ser vi att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Självklart verkar du för en god samverkan med arbetstagarorganisationerna och skyddsorganisationen på SiS. Vidare är du kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde omgående.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-20 Referensnummer: 2.9.1-5934-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Robert Stenbom
T.f HR-direktör
010-453 43 21
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Välkommen med din ansökan!