Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Som behandlingssamordnare är dina arbetsuppgifter att planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter. Du ansvarar för att programverksamheten genomförs och för arbetssättet gällande motiverande samtal (MI). Du kommer att vara MI-coach för övrig behandlingspersonal. Du kommer även att fungera som mentor för nyanställda och ha ett särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Du kommer även att utföra enskilda samtal med ungdomar och klienter. Du har ett nära samarbete med behandlingssekreterare och ungdom för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av ungdomars behov av behandlingsinsatser.

Kvalifikationer

Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Du ska ha arbetat med att möta människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB-verksamhet. Du ska ha erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/eller i grupp. God svenska i tal och skrift är viktigt samt att du har B-körkort. Du ska ha motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Du har en förmåga att samverka med andra och att skapa engagemang och delaktighet. Du har god kommunikativ förmåga, du är stresstålig och relationsskapande. Det är meriterande om du gått en MI-utbildning eller fungerat som utbildare/instruktör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-30 Referensnummer: 2.9.1-4956-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lisa Vestlund
HR-generalist
010-453 52 19
Mikael Vuopio
OFR/ST


Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24


Övrigt

Övrigt: - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS gör registerkontroll innan anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.