Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker behandlingsassistenter, timanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du deltar i det dagliga arbetet på avdelningen och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser, vilka kan handla om social träning, städning, tvätt och matlagning. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov. Genomföra och dokumentera behandlingsinsatser i samverkan med kollegor är också en viktig del i ditt arbete som behandlingsassistent. Timvikarie ersätter ordinarie personal som är ledig eller sjuk alt. går in extra vid särskilda tillfällen. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Margretelund trivs du att arbeta nära våra ungdomar i vardagen på institutionen. Du ger intagna ungdomar trygghet och är ett stöd och en hjälp för dina kollegor. Du har en positiv grundsyn, och tror på att människor kan utvecklas och förändras. För tjänsterna krävs en gymnasial utbildning. Meriterande inom området såsom t.ex. behandlingspedagog eller utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Särskilt meriterande är högskoleutbildningar som t.ex. beteendevetare, socionom, socialpedagog eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tänker att du har erfarenhet av socialt arbete i någon form, och att du har erfarenhet av att ha varit ute i arbetslivet några år.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-31 Referensnummer: 05910-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare VIdebeck
010-453 35 00
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00

Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Erica Dagerfelt
avdelningsföreståndare Kinnebäck
010-4535 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Skriv i ansökan vilken avdelning du är intresserad av. Tjänsterna finns på tre avdelningar: Täppan - akutavdelning för pojkar Videbeck - utredningsavdelning för pojkar Kinnebäck - behandlingsavdelning för flickor Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här