Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en utredare med inriktning utbildning för vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. Vi söker en utredare för ett uppdrag med att utveckla våra dokumentations- och uppföljningssystem, ADAD och DOK. Det ska göras som ett led i att utveckla de utbildningar som avdelningen tillhandahåller, både inom SiS ungdomsvård och missbruksvård. Vård och behandlingsenheten har tjugo medarbetare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten i övergripande frågor om vård och behandling, hälso- och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som utredare med inriktning mot utveckling och utbildning av verksamhetsstöden ADAD och DOK ansvarar du för utveckling, planering och genomförande av utbildningar. I arbetsuppgifterna ingår dels att kartlägga nuvarande organisering av arbetet med ADAD och DOK samt att ta fram en distansutbildning riktad till institutionerna. I arbetsuppgifterna ingår också att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning. I ditt arbete ingår även att samarbeta med och ge stöd till verksamhetskontor och institutioner i deras arbete med dokumentation och utvärdering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att leda och samarbeta med olika grupper samt kommunicera komplexa processer på ett tydligt och engagerat sätt. Du har således en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha: • examen från universitet eller högskola med inriktning mot samhällsvetenskap eller beteendevetenskap • erfarenhet av utveckling, planering och genomförande av utbildning av såväl enskilda individer som grupper Du bör ha: • erfarenhet av arbete med att leda grupper i form av workshops/grupparbeten

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Anställningen avser ett vikariat under sex månader, med tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-10 Referensnummer: A1007674
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.