Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Biträdande Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser fördelat på 6 avdelningar i Falköping och Lidköping. Vi tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk, för akutplacering, utredning och behandling.

Arbetsbeskrivning

Vår biträdande avdelningsföreståndare på Videbeck går vidare till ett annat uppdrag, och vi rekryterar därför en ersättare. Avdelningen är låsbar och har plats för 7 pojkar i åldern 16-21 år. Biträdande avdelningsföreståndare arbetar tillsammans med avdelningsföreståndare med att leda och utveckla arbetet på avdelningen. Detta innebär att; - ansvara för ungdomarnas vistelse, vård och behandling - ansvara för utredningarnas kvalitet och innehåll - arbetsleda/coacha behandlings- och utredningspersonal och ansvara för kompetensutveckling - bemanning/schemaplanering - ansvara för arbetsmiljö och verksamhetsplanering - ansvara för avdelningens budget/ekonomi - representera Margretelund, både internt och externt - ställföreträda avdelningsföreståndare vid dennes frånvaro - utgöra del i institutionens chefsberedskap.

Kvalifikationer

Vi söker en positiv, driven men framförallt ödmjuk och omtänksam person med genuint intresse för ungdomsvård och ledarskap. En förutsättning för arbetet är god förmåga att samverka såväl internt med personal, ungdomar och övriga kollegor, som externt med socialtjänst och andra myndigheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha akademisk grundexamen med 180 hp inom samhälls- beteendevetenskap, eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas som likvärdig av arbetsgivaren. Utgöra del i institutionens chefsberedskap. B körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-22 Referensnummer: 04476-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Margareta Jonsson
biträdande institutionschef
010-453 35 02
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Monica Petersson
OFR
010 453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Utöver ett stimulerande och givande arbete, erbjuder vi dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här