Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker enhetschef till enheten för lokaler och miljö

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

I rollen som chef för enheten för lokaler och miljö har du det övergripande ansvaret för myndighetens fastighetsfrågor, miljöfrågor och den tekniska säkerheten. Du leder ett team bestående av nio medarbetare, specialiserade på områden som lokalförsörjning, projektledning, fysisk säkerhet, brandfrågor, miljöfrågor och fastighetsekonomi. I din roll ingår även hantering av hyresvärdar, förhandlingar, processutveckling etc. I arbetet har du ett brett kontaktnät och regelbundna möten med interna intressenter som ledningsgrupper, skyddsorganisationer, fackliga företrädare och även externa intressenter som hyresvärdar, byggprojektledare, tillsynsmyndigheter och försäkringsbolag. Du rapporterar till chefen för avdelningen för lokaler och IT, ingår i avdelningens ledningsgrupp och är placerad på huvudkontoret i Stockholm.

Kvalifikationer

För att klara av uppdraget har du minst fem års erfarenhet från ledande roller med fullt personal- och budgetansvar och goda kunskaper i hyres- och entreprenadjuridik. Du behöver förstå hela byggprocessen och ha erfarenhet av att arbeta som projektledare med lokalförsörjningsfrågor. Vidare behöver du ha förhandlingsvana och vara en god pedagog, med förmågan att hantera komplexa frågor och kommunicera med olika intressenter. Du är van att arbeta verksamhetsstödjande och behärskar svenska på hög nivå, i både tal och skrift. Vi vill även att du har en relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom fastighetsekonomi. Kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LoU) är meriterande. Som person beskrivs du som relations- och förtroendeskapande och du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer internt och externt. Du har ett strukturerat arbetssätt och du är en mycket god kommunikatör, ödmjuk och lyhörd. Du behöver även ha förmågan att bibehålla lugnet i stressande och pressade situationer, vara beslutsför och få saker ur händerna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-12 Referensnummer: 2.9.1-1704-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Oljeqvist
It-direktör
010-453 41 90
Lena Henriksson
Saco
010-453 41 95

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Kontakta Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25 för mer information