Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en utredare för tidsbegränsad anställning i Göteborg

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor beläget i Stockholm samt tre verksamhetsområden placerade i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Verksamhetsområde ungdomsvård söder omfattar elva institutioner i mellan- och södra Sverige. Verksamhetskontoret för ungdomsvård söder är placerat i Göteborg och utgörs av; verksamhetsdirektör, enhetschef samt c:a tio medarbetare inom områdena vård- och behandling, skola, hälso- och sjukvård, juridik, administration/registratur, ekonomi samt HR. Verksamhetskontoret ansvarar för att stödja och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet.

Arbetsbeskrivning

Utredaren ansvarar för att arbeta med lex Sarah-rapporter som rör ungdomsvård söder inom SiS. Du arbetar för verksamhetskontoret i Göteborg. Utredningsförfarandet är huvudsakligen skriftligt, men inhämtning av information sker även via telefon och genom besök vid institution. Ärendena handläggs och utreds i sin helhet på verksamhetskontoret och föredras för verksamhetsdirektören, som är beslutsfattare. Arbetet innebär att du behöver ha god kunskap om SiS regelverk samt annan relevant lagstiftning. Du kommer även att arbeta med utlämnande av allmänna handlingar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med verksamhetskontorets övriga funktioner. Som utredare ingår du i möten som fastställs efter behov. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Du är väl förtrogen med Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om lex Sarah. Du har god förmåga att snabbt inhämta, analysera och sammanställa både skriftlig och muntlig information. Genom att du också är väl förtrogen med SiS regelverk samt Socialstyrelsen föreskrifter om lex Sarah bereder du beslut för verksamhetsdirektören på ett kvalitetssäkert sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-14 Referensnummer: 2.5.2-6458-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Therése Sammels
Enhetschef
010-4534368
Michaela Jönsson
Saco-s
010-453 43 63

Stefan Eriksson
OFR
0725536131

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS har före denna rekrytering redan gjort en bedömning av vilket rekryteringsstöd vi behöver. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt alla kontakter från rekryteringsföretag, försäljare m.fl. SiS välkomnar sökande oberoende av funktionshinder, kön, ålder, etnicitet och sexuell läggning. För mer information om SiS, besök vår webbplats www.stat-inst.se