Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

En personaladministratör som kan skapa förutsättningar för förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Nu söker vi medarbetare till en expanderande verksamhet för ungdomsvård placerad i Södertälje. Verksamheten ska på socialtjänstens uppdrag ta emot pojkar i åldrarna 16-21 år, vilka är omhändertagna enligt lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en personaladministratör till den administrativa enheten vid SiS ungdomshem Tysslinge. Personaladministratören stöttar verksamhetens 6 avdelningar med tillhörande administration och skolverksamhet. Du skall arbeta brett och operativt med rehabilitering, rekrytering, arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor. Administration av löneunderlag, arkivhantering samt registratorsfunktion ingår i tjänsten. Att vara konsulterande chefsstöd i personalfrågor och delta som arbetsgivarrepresentant vid facklig samverkan är också en del i arbetet. På grund av tjänstledighet är tjänsten ett vikariat och därmed tidsbegränsad.

Kvalifikationer

Vi söker en tydlig, kreativ och stresstålig person med en god administrativ förmåga. Att kunna prioritera utan att det sker på bekostnad av att vara serviceinriktad är något arbetsgivaren lägger vikt vid. Vi söker en ansvarstagande och självständig person, personlig lämplighet kommer därför att spela en stor roll vid bedömningen. Du ska: • Ha högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant, helst inom personalvetarprogrammet eller likvärdig examen. • Ha erfarenhet av administrativt arbete Meriterande: • Vidareutbildning, kunskap och/eller erfarenhet av arbete inom hela personalområdet är meriterande. • Erfarenhet av annan statlig tjänst • Erfarenhet av arkivhantering • Erfarenhet av personalsystem som Primula, Winlas, Besched, Diabas och Proceedo.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Anställningsform: Vikariat i 6 månader som kan komma att förlängas, intervjuer kommer att ske löpande unde rekryteringen. Gällande avtal: Villkorsavtalet

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-05 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-2347-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
0104534202
SEKO - Mika ErkkonenSACO - Pontus Poysti

010-453 42 90

ST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här