Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en koordinator i demokrati och mänskliga rättigheter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Har du vad som krävs? Är det du som ska bidra till att våra ungdomar och vuxna missbrukare får ett bättre liv? Statens institutionsstyrelse söker nu en MR-koordinator till Juridiska avdelningen på SiS huvudkontor. Avdelningen består av en chefsjurist, en biträdande chefsjurist, åtta verksjurister, två registratorer och en arkivarie. Som MR-koordinator arbetar du direkt underställd chefsjuristen. SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och utföras med god etik och hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättssäkerhet som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk. Som MR-koordinator kommer du att ha stort ansvar för myndighetens arbete för att stärka SiS arbete med demokrati och mänskliga rättigheter. Ett av SiS verksamhetsmål är att öka kunskapen om ett rättighetsbaserat arbetssätt och kunna tillgodose ungdomars och klienters rättigheter. Som koordinator kommer du tillsammans med en arbetsgrupp bland annat ansvara för att utveckla, pröva och implementera en metod för ett rättighetsbaserat arbetssätt på några utvalda ungdomshem och LVM-hem. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara kvalificerad jurist med juristexamen eller ha annan relevant högskoleexamen och kunskaper om mänskliga rättigheter. Du är trygg i din yrkesroll och drivs av att planera och utveckla samt har en förmåga att se helheten. Du har erfarenheter av att arbeta på en övergripande nivå med att stärka mänskliga rättigheter och har lett projekt. Du har aktuell erfarenhet av att samverka med olika partner, t.ex. med civilsamhällesorganisationer. Du kan planera och genomföra ditt arbete självständigt. Du arbetar noggrant med gott omdöme och har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Du är ansvarstagande och arbetar strukturerat och uttrycker dig lätt och tydligt i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-16 Referensnummer: A967308
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Eleonore Källstrand Nord
Chefsjurist
010-453 41 50
Frida Strandberg Landin
Seko
010-453 41 87

Caroline Hellström
Jurist
010-453 41 94
Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30

Lena Henriksson
Saco
010-453 41 95Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.