Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till vår flickavdelning Ängadal

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem i Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Arbetet innefattar flera funktioner, däribland direkt behandlingsarbete, deltagande i programverksamhet, t.ex ART och DBT, nätverkskontakter, dokumentation och utvecklingsarbete. I din roll bidrar du till trygghet, bygger relationer med ungdomarna, ger stöd samt har starkt fokus på beteendeförändring. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. Arbetstiden är schemalagd och du har möjlighet att påverka din periodplanerade arbetstid tillsammans med arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Minst 2-årig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskoleutbildning med likvärdig inriktning. Erfarenhet av behandlingsarbetet är meriterande. Personliga egenskaper För denna roll är det viktigt att du är trygg i dig själv samt har en förmåga att behålla ditt lugn, även under pressade situationer. Du kan sätta tydliga gränser i de fall det behövs och trivs i arbetet med ungdomar i varierande åldrar. Att som person båda kunna arbeta självständig och ta egna initiativ parallellt med förmåga att samarbeta, vara noggrann och känna ett stort ansvar för arbetsuppgifterna är egenskaper vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-09 Referensnummer: 2.9.1-1612-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Liselotte Nylander
Administrativ chef
010-453 53 08
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Ingela Lärkevie
Avdelningsföreståndare
010-453 53 41
Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Rickard Karlsson
SEKO
010-453 53 00Övrigt

Övrigt: Senaste ansökningsdag: 2021-03-09, tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, se därför till att ansöka så snart som möjligt! Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar, och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.