Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en HR- strateg inom förhandling och arbetsgivarpolitik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. Nu söker vi en HR-strateg till enheten för arbetsgivarpolitik och arbetsmiljö. Enheten är en del av HR-avdelningen på huvudkontoret och ansvarar bl.a. för att driva arbetsgivarpolitiska frågor samt för att kvalitetssäkra och utveckla facklig samverkan samt myndighetens lönebildningsprocess. Enheten leds av förhandlingschefen och består idag av 11 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag kommer att bestå av en bredd av enhetens frågor, med inriktning mot facklig samverkan, lokala kollektivavtal och lönebildningsfrågor. Du kommer till exempel att arbeta med frågor om MBL och lönebildning samt med lokala kollektivavtal om bl.a. arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar. I flera av dessa frågor kommer du vara en kontaktpunkt för hela verksamheten.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen vill vi att du har en bred erfarenhet av HR-arbete, dock med en djupare kompetens inom områden såsom facklig samverkan, villkorsfrågor och lönebildning. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt är lösningsinriktad. Du är också analytisk och har en förmåga att omsätta dina analyser i mer långsiktiga strategier för myndighetens arbetsgivarpolitik. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och du tycker om att förmedla dina kunskaper vidare. Det gör du genom utbildningsinsatser men även genom att vara ett professionellt och flexibelt stöd till verksamhetsnära HR samt chefer på olika nivåer i myndigheten. Vi söker dig som har: • Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot juridik eller HR, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig • Flerårig erfarenhet av HR-arbete inbegripet facklig samverkan och villkorsfrågor Du bör ha: • Erfarenhet av frågor om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar • Erfarenhet av lönebildningsfrågor • Erfarenhet av det statliga avtalsområdet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om sex månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-22 Referensnummer: 2.9.1- 2723-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Made
Enhetschef
010-453 40 79
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Välkommen med din ansökan!