Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektanställning behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en utmanande roll i en spännande och viktig verksamhet, och samtidigt vara klientnära? Då ska du arbeta som behandlingsassistent hos Statens institutionsstyrelse, SiS. Vikariatet gäller som behandlingsassistent på vår öppna avdelning Saltus med 6 platser. I uppdraget som behandlingsassistent ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling, dokumentation, externa kontakter och träning i samhället tillsammans med ungdomen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete med ungdomar. Du har minst gymnasieutbildning. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relationer. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Tidigare erfarenhet av arbete gentemot målgruppen är meriterande, särskilt meriterande är arbete med ungdomar med psykosociala svårigheter och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-09 Referensnummer: A1045298
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Björkehed
Tf. Avdelningsföreståndare
010-4535619

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här