Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Institutionschef till Hessleby, Mariannelund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS Missbruksvård har elva institutioner runt om i landet. SiS LVM-hem Hessleby i Mariannelund har 33 platser och tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende.

Arbetsbeskrivning

Som institutionschef ansvarar man för den övergripande verksamheten. Det innebär ansvar för vård och behandling för placerade klienter samt personal, ekonomi och arbetsmiljöansvar. Som institutionschef är du också ansvarig för metodutveckling och uppföljning av verksamheten. Du är också verksamhetschef för institutionens hälsooch sjukvård. Till din hjälp har du avdelningsföreståndare, personal resp. behandlingsansvarig och en institutionsansvarig sjuksköterska som leder och organiserar den dagliga verksamheten. Institutionschefens ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetsdirektören.

Kvalifikationer

Som ledare är du strukturerad, van att prioritera och visa på resultat. Du är tydlig, kommunikativ och relationsskapande och bidrar på detta sätt till en god samverkan och ett gott klimat inom och utom organisationen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet Vi söker dig som: • Har en relevant högskoleutbildning om minst 180p inom beteendevetenskap, hälsooch sjukvård, vård och behandling eller motsvarande områden. • Med flerårig dokumenterad erfarenhet som chef från socialtjänst, beroendevård, psykiatrin och/eller institutionell vård. • Har kunskap inom beroendevård, hälso-och sjukvård, ekonomi, ledarskap och juridik som är relevant för området. • Vill bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-08 Referensnummer: 2.9.1-4656-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Skoglund
Verksamhetsdirektör
010-453 43 08
Jan-Erik Berglind
OFR
070-395 05 11

Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23

Merja Aahtila
SacoÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.