Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker behandlingsassistenter för semestervikariat under sommaren 2020.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Klarälvsgården ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Arbetet innefattar flera funktioner, däribland direkt behandlingsarbete, deltagande i programverksamhet, dokumentation och utvecklingsarbete. I din roll bidrar du till trygghet, bygger relationer med ungdomarna, ger stöd samt har starkt fokus på beteendeförändring. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation.

Kvalifikationer

För att arbeta som vikarie i vår verksamhet behöver du ha minst grundläggande behörighet från gymnasium gärna med inriktning på barn, socialomsorg, psykiatri eller pedagogik. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Om du även har en 2-årig eftergymnasial utbildning med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete ser vi det som meriterande. Körkort krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-06 Referensnummer: A933629
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Andreas Gullström
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4535640
Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626

Moni Ben Bouchta
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4535618
Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
0104535600

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.