Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Stigby söker Yrkeslärare i industriteknik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Stigbys skolverksamhet erbjuder undervisning för 31 ungdomar. Eleverna studerar inom IMA. De erbjuds grundskoleämnen, olika gymnasieämnen samt yrkesinriktad praktisk utbildning med inslag från arbetslivet i form av APL. Det finns fem yrkesprogram: industriteknik, hantverk, bygg, fordon och transport samt restaurang- och livsmedelsprogrammet. Därtill har vi en fotbollsinriktning vilket innebär ett nära samarbete med öns fotbollsklubb VAIS då fotboll är ett viktigt inslag i både skola och behandlingsverksamhet. Undervisningen sker i små grupper. Skolverksamheten är en mycket viktig framgångsfaktor inom institutionsvården. Ditt uppdrag innebär att undervisa i industriteknik. För att lyckas med ditt läraruppdrag krävs det att du kan bygga relationer med dina elever - det är utgångspunkten i vårt arbete som leder till att eleverna utvecklar sitt lärande och sina förmågor. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi arbetar i arbetslag och där vi förväntar oss att du bidrar med dina kunskaper, lärdomar och där kollegialt lärande är en naturlig del i ditt läraruppdrag. Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas.

Kvalifikationer

Vi söker dig i första hand som är yrkeslärare och behörighet att undervisa i industriteknik. Följande kvalifikationer önskar vi att du har: • En god elevsyn- där alla människors lika värde är en självklarhet och att du har en interkulturell medvetenhet. • Pedagogisk insikt- där du är flexibel i ditt tänk, kreativ och arbetar gärna tematisk och ämnesövergripande. • Relationsskapande och har en empatisk förmåga då du inser att relation är grunden till elevens lärande och utveckling. • Har samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och ta egna initiativ • Du är stabil, har en personlig mognad, integritet och är tydlig. • Uthållig- du ger inte upp i första taget utan tror på eleven och dess förmågor att lyckas i sitt lärande.
Meriterande är att du har arbetat i ungdomsvården minst tre år och undervisat i industriteknik. Körkort- B är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader. Anställningsform semesteranställning Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-05 Referensnummer: A1122700
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Catrine Brandén
Rektor
010-453 39 13
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Fredrik Larsson
HR generalist
010-453 39 16
Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00

Sofia Jurva
Biträdande Institutionschef
010-453 39 02
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS ungdomshem Stigby