Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent med säkerhetstänk för nattjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu trygga och stabila behandlingsassistenter för nattjänst. Som behandlingsassistent nattetid är du under din arbetstid direkt underställd IC-beredskapen. Du har arbetstid under ditt arbetspass och är ständigt vaken. Du kommer att ansvara för avdelningens säkerhet och brandskydd under nattetid. Andra arbetsuppgifter kan vara: - Vara behjälplig vid diverse kvällsrutiner samt läggning - Vara behjälplig med diverse morgonrutiner samt förbereda frukost - Dokumentation i KIA och KAJ - Lokalvård

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Vi ser också att du är en trygg vuxen förebild för våra ungdomar och arbetar utifrån myndighetens riktlinjer. Du ska även kunna både tala och skriva bra svenska då dokumentation ingår i arbetet. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Du ska ha: - Lägst avklarad gymnasieutbildning. - Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom SiS, psykiatri eller inom LSS omsorg. - B-körkort Meriterat är om du har: - God kunskap om de särskilda befogenheterna främst visitationer, urinprovstagning och avskiljning. - God kunskap i programmen Milestone och Unison. - Bra kännedom gällande brandsäkerhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24 Referensnummer: 2.9.1-5943-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lisa Vestlund
HR-generalist
010-453 52 19
Thord Jansson
OFR
010-453 41 81

Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24


Övrigt

Övrigt: - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS gör registerkontroll innan anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.