Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter till SIS Ungdomshem Långanäs, avdelning Torpet

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen Torpet är en låsbar akutavdelning, vilket innebär att du kommer möta ungdomar som är placerad enligt LVU (tvångsvård) för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 8 ungdomar, yngre flickor och vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. På akutavdelningen möter vi ofta ungdomar i kris, vilket innebär att du kommer arbeta med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara en del i vårt team runt ungdomarna. Arbetet innebär att arbeta med ungdomarna i den dagliga verksamheten och möta deras mående och behov. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Vanligt förekommande arbetsuppgifter, utöver det direkta arbetet med ungdomarna är dokumentation, matlagning och lokalvård exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som behandlingsassistent. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. Körning för resor med ungdomar kan komma att ingå. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Har du dessutom erfarenhet från missbruksvård så är det en fördel. Det är också en krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Även körkort är ett krav. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du fokuserar på rätt saker, har en förmåga att agera lugnt i stressade situationer och du förblir motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Du har samtidigt lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Vidare samarbetar du väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med provtjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-26 Referensnummer: 2.9.1-6163-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jessica Chaillet
Avdelningsföreståndare
010-4533661
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: