Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog Natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är "vaken natt" och arbetsuppgifterna består av tillsyn av placerade ungdomar, omvårdnad och visitering av gemensamma utrymmen, struktur och gränsdragning, säkerställa nattlig ro, städning, enklare reparationer, disk, tvätt och matlagning, viss dokumentation ingår. Du ska hålla nödvändiga kontakter nattetid både inom och utom Folåsa. Du blir organisatoriskt placerad på en av tre avdelningar men stöttar upp på den avdelning det behövs. Du kommer att förflytta dig mellan institutionens olika avdelningar men har din egen "hemavdelning". Totalt arbetar det 6 behandlingspedagoger vaken natt samtidigt.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en utbildning med inriktning mot arbete med barn och ungdomar, t ex behandlingspedagog eller behandlingsassistent. Du bör ha god samarbetsförmåga samtidigt som du förutsätts kunna arbeta självständigt. Du bör vara lugn och känna en egen trygghet för att fungera väl i sammanhanget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-14 Referensnummer: 6038-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Per Rulander
Avdelningsföreståndare
010-453 21 21
Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Men du bör ha ett "rent" polisregister, vilket alltid inhämtas före anställning. B-Körkort för manuell växellåda krävs. Både kvinnor och män välkomnas att söka. Vi undanber oss vänligen alla former av rekrytering- och bemanningsföretags erbjudanden. Vi tillämpar provanställning i sex månader.