Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en HR-specialist inom rekrytering som vill bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en HR-specialist med uppdrag att stötta huvudkontoret i rekrytering av nya medarbetare och chefer. Som HR-specialist inom rekrytering kommer du att vara en viktig del i att försörja verksamheten med rätt kompetens i rätt tid. Det innebär att du jobbar operativt och konsultativt mot rekryterande chefer och bidrar med dina kunskaper genom alla delar i rekryteringsprocessen. Du planerar för och arbetar operativt med rekrytering. Kommunikation med kandidater kommer också att vara en viktig del av ditt uppdrag. Denna tjänst är nyinrättad, därför kommer du att få möjlighet att utveckla och anpassa huvudkontorets rekryteringsprocess i enlighet med SiS övergripande riktlinjer för rekrytering. Vid behov kan det även bli aktuellt att stötta chefer vid verksamhetskontor eller institution med rekryteringar. Det kan också bli aktuellt att stärka upp inom avdelningen med frågor inom kompetensförsörjningsområdet. Arbetet är i stor utsträckning självständigt, men du kommer att ha ett gott stöd av dina blivande kollegor på HR- avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av konsultativt arbete med rekrytering. Du har ett stort intresse av, och goda kunskaper i, kompetensbaserad rekrytering och är motiverad att dela med dig av dina kunskaper i organisationen. Eftersom en stor del av arbetet innebär samarbete med rekryterande chefer och kontakt med kandidater, är det viktigt att du är serviceinriktad och relationsskapande. Du behöver även ha en god förmåga att ta initiativ och att arbeta målfokuserat med ditt uppdrag. Du har en beteendevetenskaplig utbildning, såsom personalvetare eller liknande, alternativt har du motsvarande kunskaper som är relevanta för arbetet. SiS värdeord för bemötande är respekt, omtanke, tydlighet, och givetvis delar du dem. Kort sagt är du en god ambassadör både för SiS och för en kvalitativ, kompetensbaserad rekryteringsprocess! Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med rekrytering inom statlig verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-12 Referensnummer: 2.9.1- 2494-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Emtfors
Enhetschef
010-453 43 38
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Välkommen med din ansökan!