Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog för timanställning, med möjlighet till vikariat, till avd Rinnebäck

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten i Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår. Denna annons avser timanställning, med möjlighet till vikariat dag- och kvällstjänstgöring enligt schema, på avdelning Rinnebäck i Lund.

Kvalifikationer

Utexaminerad eller studerande till behandlingspedagog eller annan utbildning/erfarenhet som är relevant för arbetet. -God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla -God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete -God förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du kontinuerligt bjuder in din omgivning till samverkan och erbjuder, framför allt, målgruppen en tillräckligt god tillgänglighet och återkoppling -God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, dokumentationsvana Erfarenhet av arbete inom tvångsvård på institution är önskvärt, samt vana vid att hantera konflikter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Urval sker löpande. Behovet styr antalet anställda.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16 Referensnummer: Dnr 2.9.1-2992-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laura Madsen
Vikarierande avdelningsföreståndare
010-453 3004
Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024

Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Patrik Riborg
SEKO
0104533040


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.