Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog - Projektanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en utmanande roll i en spännande och viktig verksamhet och samtidigt vara klientnära? Då ska du arbeta som behandlingspedagog hos Statens institutionsstyrelse, SiS. SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu projektanställda behandlingspedagoger till vår öppna avdelning Saltus. I uppdraget som behandlingspedagog ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. Du kommer vara kontaktperson för ungdomar och ha ett utökat ansvar för ungdomens planering samt ha kontakt med vårdnadshavare för uppföljning av vården. Utöver det så kommer du att fylla en viktig roll gällande att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den strukturerade behandlingen. Anställningen är tidsbegränsad till slutet december 2023 med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete med utsatta ungdomar. Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Du är kommunikativ som person med god förmåga att samverka med andra och bygga professionella tillitsfulla relationer. Krav är adekvat eftergymnasial utbildning om minst 2 år. God erfarenhet av arbete med utsatta ungdomar eller vuxna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-06 Referensnummer: A1071799
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Björkehed
Avdelningsföreståndare
0104535619
Pia Gullarbergs
SEKO
0104535621

Johan Collin
ST
0104535621

Henrik Isgren
SACO
0104535626


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Statens Institutionsstyrelse