Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter (sommarvik) till avd Karlsvik beläget i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Lunden tar emot kvinnor och män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Enheten Karlsvik tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som behandlingsassistent deltar man i den dagliga verksamheten med våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil, trygg och motiverande miljö på avdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och inbegriper allt från avdelningsarbete till resor och dokumentation. Andra arbetsuppgifter kan t.ex. vara enskilda motiverande samtal eller att vara klienten behjälplig med praktiska göromål.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad eller håller på att utbilda dig till behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller behandlingspedagog. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom missbruk. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och skrift. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare, har empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en god förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlingsarbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: 2.9.1-4997-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Svensson
Bitr avdelningsföreståndare, avd Karlsvik
010-453 3061
Heinz Månsson
OFR
010-453 3060 avd Karlsvik

Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027

Robert Sundel
SEKO
010-453 3050 avd Höje


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.