Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker HR- strateg inom arbetsmiljö

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en HR-strateg till enheten för arbetsgivarpolitik och arbetsmiljö. Enheten är en del av HR-avdelningen på huvudkontoret och ansvarar bl.a. för att utveckla myndighetens arbetsmiljöarbete. Enheten leds av en enhetschef och består idag av elva medarbetare. Ditt uppdrag kommer att bestå av en bredd av arbetsmiljöfrågor och innebär att arbeta för myndighetsövergripande styrning, samordning och samverkan inom arbetsmiljöområdet, med särskilt fokus på olika tillvägagångssätt för att sänka sjukfrånvaron på myndigheten. Arbetet sker i tätt samarbete med tre andra HR-strateger med särskild kompetens inom arbetsmiljö, men även i nära samarbete med andra specialister på HR-avdelningen och övriga huvudkontoret. Exempel på arbetsuppgifter är att uppdatera styrande och vägledande dokument inom arbetsmiljöområdet, däribland om rehabilitering och om organisatorisk och social arbetsmiljö, men även att stödja övriga HR och chefer inom arbetsmiljöområdet. Du kommer också att delta i flera olika utvecklingsarbeten om systematiskt arbetsmiljöarbete, rapportering av tillbud och arbetsolyckor, och om att förebygga ohälsa hos våra medarbetare i en ofta utmanande och krävande arbetsmiljö.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du har en bred erfarenhet av arbetsmiljöfrågor, gärna med tyngdpunkt på att utveckla metoder och arbetssätt inom arbetsmiljöområdet och med inriktning mot att sänka sjukfrånvaro. Du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt är lösningsinriktad. Du är också analytisk och har en förmåga att omsätta dina analyser i mer långsiktiga strategier för arbetsmiljöarbetet på SiS. Du är en initiativtagande person och utgör ett professionellt och flexibelt stöd till verksamhetsnära HR samt till chefer på olika nivåer i myndigheten. Du ska ha: • Relevant högskoleutbildning, med inriktning mot arbetsmiljö, alternativt annan utbildning som vi bedömer som likvärdig • Flerårig erfarenhet av HR-arbete med inriktning mot arbetsmiljö • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift Du bör ha: • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom en större organisation • Erfarenhet av metodutveckling inom rehabilitering och/eller processer som förebygger ohälsa • Erfarenhet av att ha arbetat konsultativt men även strategiskt • Erfarenhet av samverkan med skyddsombud Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en visstidsanställning på 12 månader Tillträde omgående eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-07 Referensnummer: 2.9.1-2547-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Made
Enhetschef
010-453 40 79
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Annika Ahlborg
HR-strateg
072-451 47 13
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.