Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker utredningssekreterare till avdelning Höjden

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På utredningsavdelningen Höjden genomförs SiS-utredningar. Syftet med utredningarna är att bedöma vårdbehov och rekommendera insatser. Utredningarna görs tvärprofessionellt och arbetet bedrivs genom teamarbete. Förekommande arbetsuppgifter är att begära in dokumentation från socialtjänst, hälso- och sjukvård, tidigare placeringar med mera, för att sammanställa ungdomens bakgrund. Planera, boka samt hålla i möten med socialtjänst och familjer samt ansvara för kontakt och information mellan socialtjänst, föräldrar, ungdomar och övriga inblandade under utredningstiden. Dokumentera i journalföringssystemet KIA. Ha enskilda samtal och intervjuer med ungdomar, föräldrar, övrigt nätverk och tidigare placeringar. Utreda ungdomens familjeförhållanden och formulera familj- och nätverksutlåtanden. Sammanställa beteendeobservationer från avdelningens övriga yrkeskategorier i syfte att beskriva ungdomens fungerande. Färdigställa och ansvara för att utredningarna blir klara i tid enligt de överenskommelser som gjorts med socialtjänsten. Ansvara för och sammanställa ett huvudlåtande i samarbete med övriga professioner där utredningen sammanfattas och rekommendationer för fortsatta insatser beskrivs. Presentera och ansvara för att förklara utredningens resultat och rekommendationer till ungdom, familj och socialtjänst.

Kvalifikationer

Du bör vara socionom, beteendevetare eller ha annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är ett krav att du har erfarenhet av behandlings- och utredningsarbete av barn och unga. Om du har tidigare erfarenhet av att arbetat inom SiS, Kriminalvården, psykiatri eller habilitering är detta meriterande. Du bör vara flexibel, ha förmågan att hantera en hög arbetsbelastning och kunna arbeta självständigt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier krävs en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner. Därtill är du organiserad och strukturerad och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet ställer även krav på att du har en god analytisk förmåga och att du kan sammanfatta dig klart och tydligt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12 Referensnummer: 2.9.1-07215-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hiwa Mohtadi
AF Höjden
010-453 22 31
Adham Sultan
seko
010-453 22 00

Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Henrik Isgren
saco
010-453 56 26


Övrigt

Övrigt: Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.