Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Ljungbacken är i ett skede med stora förändringar som bland annat innebär att vi utökar vår verksamhet med fler avdelningar under våren 2019. Institutionen kommer då att bestå av en akutavdelning, en utredningsavdelning och fyra behandlingsavdelningar. I tillägg till detta har vi skolverksamhet på institutionen med tillhörande elevhälsa. I samband med vår utökade kapacitet utökar vi nu successivt vår psykologgrupp. En del i SiS uppdrag är att genomföra utredningar. Utredningar sker på uppdrag av socialtjänsten och innehåller flera delar varav en psykologutredning. Inom SiS utreder vi utifrån breda frågeställningar under åtta veckor. Runt varje ungdom finns ett utredningsteam bestående av psykolog, sjuksköterska, utredningssekreterare, speciallärare och behandlingsassistenter. Utöver utredningar arbetar psykologer hos oss även med bedömningssamtal, bedömningar av riskfaktorer, behandlingsbehov och mottaglighet utifrån ett standardiserat instrument samt i viss mån med samtalsbehandling. Som psykolog ingår du i ett hälso- och sjukvårdsteam som kommer att bestå av fyra psykologer, två sjuksköterskor samt konsultläkare. Det nära samarbetet med andra yrkesgrupper på institutionen, såsom behandlingsassistenter, speciallärare, lärare och socionomer, är en självklar, utvecklande och rolig del av arbetet. Som psykolog har du en central roll i behandlingsteamet runt den unge och du kommer även att medverka till institutionens kompetensutveckling. SiS värdesätter psykologisk kompetens vilket innebär möjlighet till utveckling och vidareutbildning inom områden med relevans för verksamheten. Du ingår också i ett nätverk av psykologer från landets övriga SiS institutioner som träffas årligen för gemensam kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad psykolog och vill bidra till att ge placerade ungdomar bästa möjliga vård och behandling under sin tid inom SiS för att de ska klara av att hantera svåra situationer framöver. Som person är du flexibel, driven, initiativtagande och har god samarbetsförmåga samt ett prestigelöst förhållningssätt. Meriterande är erfarenhet av neuropsykologiska utredningar. Ytterligare meriter är erfarenhet av att handleda, arbeta med ungdomar samt förtrogenhet med KBT-inriktat behandlingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-30 Referensnummer: 1462-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Niklas Borg
Bitr. institutionschef/Hälso- och sjukvårdsschef
010-453 67 19
OFR: Stefan Eriksson

072-553 6131

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Margareta Wendel

010-453 6640


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.