Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Johannisberg söker Köksassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Johannisberg utökar sin verksamhet och vi söker nu en köksassistent till vårt centralkök. Som köksassistent är du behjälplig vår kock i sedvanliga centralkökssysslor som planering, inköp och tillagning av mat till ungdomar och personal. Det innebär att bereda ca 40 portioner, två mål om dagen. Köket förbereder även måltiderna för lördag och söndag vilka sedan serveras av tjänstgörande personal under helgdagarna. All mat som hanteras på intuitionen beställs och tillhandahålls av köket. I arbetsuppgifterna ingår vidare egenkontroll enligt HACCP samt mottagande av leveranser. I samarbete med kocken kan man delta i matråd tillsammans med ungdomsgrupperna, vars syfte är att fånga upp önskemål, synpunkter, idéer och ge möjlighet till brukarperspektiv och delaktighet.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning inom hotell- och restaurangprogrammet eller utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet av liknande arbete och arbete med internkontroll är meriterande. Arbetsuppgifterna kräver god samarbetsförmåga, personlig mognad, flexibilitet samt ett högt engagemang. Vi lägger stor vikt vid både yrkeskunnighet och personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-22 Referensnummer: A980806
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rikard Stenman
Kock
010-4532009
Mikael Vuopio
OFR-ST


Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här