Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en förvaltningsledare IT

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning

En förutsättning för att SiS ska kunna bedriva en effektiv verksamhet är en väl fungerande IT-miljö. Enheten för IT-utveckling och förvaltning är en av fyra enheter på avdelningen för lokaler och IT som bland annat arbetar med strategisk IT-utveckling samt operativ utveckling och förvaltning av myndighetens IT-system. Vi står inför spännande utmaningar och behöver expandera. Syftet är att bygga upp intern kompetens inom lösningsarkitektur, systemutveckling och förvaltningsledning. Vi vill öka vår interna kompetens och samtidigt minska beroendet av externa konsulter. Vi söker därför en förvaltningsledare-IT. Arbetet på enheten kännetecknas av prestigelöshet och frihet under ansvar. Vi är beroende av dig, ditt engagemang och dina idéer för att tillsammans driva SiS IT-utveckling framåt. Som förvaltningsledare IT på SiS har du en central roll i förvaltningen av myndighetens IT-system. Du samverkar med förvaltningsobjektets förvaltningsledare och leder den tekniska förvaltningen och vidareutvecklingen av SiS IT-system. Du ansvarar bland annat för att planera, prioritera, följa upp och besluta inom ramen för gällande förvaltningsplan. Du samordnar interna och externa leverantörer samt koordinerar aktiviteter.

Kvalifikationer

Då tjänsten innebär mycket samverkan med medarbetare, projektledare, förvaltare, användare och leverantörer är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vi lägger vi mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker personer som har ett ödmjukt förhållningssätt, är drivna och orädda men samtidigt lyhörda. Du trivs när du har möjlighet att påverka och du har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för hela verksamheten. Du behöver kunna kommunicera på svenska i tal och skrift. Du ska ha: • eftergymnasial utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som SiS bedömer är relevant. • erfarenhet av att arbeta som förvaltningsledare IT alternativt projekt- eller uppdragsledning inom IT-området. • god kunskap om förvaltningsmodeller, t.ex. PM3. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsprov och urvalsfrågor kan ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-26 Referensnummer: A923879
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Henrik Oscarson
Enhetschef

Lotta Hedeby
ST/OFR


Mikael Bergkvist
SEKO


Taina Niskala
Saco-SÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.