Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Folåsa växer Vi behöver Dig; Behandlingsassistent Timvikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Folåsa har tre avdelningar en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar. Vi växer och öppnar två nya avdelningar i september. Folåsa tar emot pojkar med psykosociala problem, kriminalitet och missbruk. Institutionen har en egen grundskola.

Arbetsbeskrivning

All personal, behandlingssekreterare och behandlingsassistenter, ansvarar för avdelningen gemensamt. I detta ligger avdelningens skötsel såväl som delaktighet och ansvar för alla förekommande rutiner i förhållande till ungdomarna. Tim-vikarie ersätter ordinarie personal som är ledig eller sjuk alt går in extra vid särskilda tillfällen. Tjänstgöring efter särskild överenskommelse för varje tillfälle med avdelningsföreståndare. Tim-vikarie deltar i olika fritidsaktiviteter med ungdomarna, i gränssättning, i social träning m m. Tim-vikarie arbetsleds av tjänstgörande ordinarie personal.

Kvalifikationer

Det är önskvärt att Du har en grundutbildning/vara under utbildning inom området barn-ungdom-behandling, gärna med erfarenhet av tonåringar med problem. Allmänt: - Krav på B-körkort. - Frågan angående kriminell belastning kommer att prövas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Vi har löpande introduktion av nyanställd personal.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-31 Referensnummer: 3247-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Anna Fredriksson
Förtroendevald SACO
010-453 21 00

Martin Udd
Behandlingsassistent
010-453 21 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.