Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent till SIS Ungdomshem Långanäs, Öppen avdelning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Är du en lugn och trygg person som vill du arbeta med behandling av ungdomar och att motivera dem till nya val i livet? Då kan detta arbete som behandlingsassistent hos oss vara rätt för dig! Vi söker nya medarbetare till våra öppna avdelningar. Tegelbacken och Brostugan. På Tegelbacken finns plats för fyra pojkar och Brostugan nio platser för flickor som alla har en öppen placering. Uppdraget som behandlingsassistent utgår ifrån den tjänst socialtjänsten önskar, akut, utredning eller behandling. Vi söker nu dig som vill anta utmaningen att bygga trygga relationer med ungdomar som är placerade enligt LVU (tvångsvård) och tillsammans med dem arbeta för en positiv utveckling och en känsla av meningsfullhet i en livssituation som ofta kantats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Arbetet hos oss syftar till att förbereda ungdomarna att vistas i samhället och slussas mot öppna vårdinsatser såsom familjehem eller eget boende med stöd. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling. I ditt uppdrag ingår att bygga trygga relationer med ungdomarna och att arbeta med utvalda och väl beprövade behandlingsmetoder. Du kommer tillsammans med ungdomarna utforska och matcha sysselsättning, praktik och fritidsaktiviteter för ökat eget ansvar och en meningsfull fritid. Vidare kommer du arbeta för att ungdomarna utmanas att ta större ansvar för att förbereda dem för den boendeform som socialtjänsten planerar härnäst. Du kommer ha ett stort samarbete kring ungdomarna med övriga professioner i vår verksamhet. Bilkörning ingår också som en naturlig del i tjänsten när du följer med ungdomarna till fritidsaktiviteter, inköp eller liknande. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Har du dessutom erfarenhet från missbruksvård så är det en fördel. Det är också ett krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Det är fördelaktigt om du har kunskaper inom dokumentation och en god administrativ förmåga. Körkort är ett krav då det kan ingå bilkörning i arbetet. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt och gott omdöme. Du har förmågan att agera lugnt i stressade situationer och samarbetar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-20 Referensnummer: 2.9.1-2885-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Fröjd
Avdelningsföreståndare
010-453 36 31
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.