Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg. psykolog/PTP-psykolog i spännande klinisk miljö

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Hos oss erbjuder vi en bred tjänst där du kan utvecklas inom flera områden. Psykologerna på SiS ungdomshem Sundbo arbetar med neuropsykologisk utredning, riskbedömning inom kriminalitet, psykologisk behandling, metodutveckling, handledning, utbildning och organisation, lite beroende på intresse och fallenhet. Hos oss har psykologen ett stort ansvar och inflytande. För att möjliggöra att psykologer som bor på annan ort kan arbeta med oss har vi ett flexibelt schema och övernattningsmöjligeter.

Kvalifikationer

Psykologutbildning. Du bör ha intresse för beteendeanalysen, då våra metoder i huvudsak är KBT-baserade. Erfarenhet från psykiatri, kriminalvård och arbete med ungdomar är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde sker tidigast 1 januari 2020.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-22 Referensnummer: A913754
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kristin Wahnström
Bitr. Institutionschef, Leg. psykolog
010-453 52 15
Christofer Björkskog
SACO-S
010-453 52 32

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 52 59

Mikael Wuopio
OFR/ST
010-453 48 23


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.