Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektledare Bygg till SiS, som vill bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Projektledare Bygg blir du en viktig del av enheten för lokaler och miljö. Du både driver och deltar i byggprojekt och bidrar i vår utveckling och omställning av lokalbeståndet. I uppdraget deltar och agerar du beställare till fastighetsägare vid ny- och ombyggnadsprojekt. Du ansvarar även för beställning och uppföljning av mindre projekt och skadeprojekt. I rollen ingår att agera rådgivare mot verksamheten i fastighetsfrågor, liksom att ansvara för kontakter med hyresvärdar och andra myndigheter. Du fastställer även kvalitets-, ekonomi- och tidsramar. I ansvaret ingår att du deltar i projektering samt i samband med nyproduktion. Du arbetar och projektleder enligt vår fastställda process med förstudie, projektering, byggnation och avslut. Du kommer få ansvara för ett antal etableringar, dess ekonomi och budget för projekt Du förväntas att aktivt bidra till god samverkan inom SiS. Ytterligare arbetsuppgifter relaterade till lokal- och säkerhetsfrågor kan förekomma. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i sin yrkesroll och har: • Eftergymnasial utbildning med byggnadsteknisk inriktning, alternativt annan utbildning som SiS bedömer som likvärdig. • Dokumenterad projektledarutbildning. • Du har minst två års erfarenhet av bygg- och projektledning. • Erfarenhet av att arbeta i verksamhetsstödjande system, administrera byggprojekt och underhållsplanering, samt skriva protokoll och budgetunderlag. • God kunskap om byggprocessen, BAS P och U, samt även ekonomisk bedömning av byggprojekt. • God kunskap att kommunicera obehindrat på svenska, i tal såväl som i skrift. • Tjänsten kräver att du har körkort. Personliga egenskaper Som person är du driven och tar ansvar för att nå goda resultat för de arbetsuppgifter och projekt du ansvarar för. Du har mycket god samarbetsförmåga där du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och agerar på ett lösningsorienterat sätt. Du har ett strukturerat arbetssätt meden god kommunikativ förmåga att kunna förklara komplicerade byggtekniska frågor på ett lättförståeligt sätt . Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Hos SiS är hög integritet mycket viktigt och du behöver vara van att hantera känslig information på ett ansvarsfullt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, med inledande 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-11 Referensnummer: 2.9.1-5450-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nina Wahlberg
Enhetschef
010-4534104
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.