Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ungdomshem Eknäs söker behandlingspedagoger-tillsvidare.

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgift ingår att utföra arbete på låsbara avdelningar. Arbetet görs enligt den behandlingsplan och de åtgärdsbehov som är utformade efter aktuell socialtjänsts uppdrag och varje ungdoms specifika behov. I arbetet ingår även div. allmänsysslor som innefattas i ungdomens vardagliga sociala- och fysiska träning, samt att skriftligt dokumentera iakttagelser runt detta. Arbetet bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och ett beteendeterapeutiskt synsätt, vilket ligger till grund för verksamheten på Eknäs. I arbetsuppgiften kommer även att ingå kontakter med ungdomarnas familjer, socialtjänst och andra myndigheter.

Kvalifikationer

För tjänsten BEHANDLINGSPEDAGOG: Du ska ha minst tvåårig eftergymnasial YHS utbildning (400 YHP), som till ex. behandlingsassistent, socialpedagog, fritidspedagog, eller universitets- eller högskoleutbildning till exempel beteendevetare, kriminolog, socionom m.fl. Arbete på institution är meriterande, liksom utbildning inom till ex. Kognitiv Beteende Terapi (KBT), Aggression Replacement Training (ART), Motiverande Intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP). Vi eftersträvar också en mångfald i personalgruppen. Du ska ha en god färdighet att uttrycka sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på Din personliga lämplighet samt Ditt genuina intresse av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Det är viktigt att Du är trygg i dig själv och utgör en stabil, vuxen och tydlig förebild.
Yrkeserfarenhet från ungdomsvården, kriminalvården, eller övrig vård är mycket önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 3315-2022 - Kopia (2)
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rolf Bergenstråhle
Avdelningsföreståndare
010-453 26 41
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Anna Näslund
Avdelningsföreståndare
010-453 26 21
Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667

Christer Rydberg
tf Avdelningsföreståndare
0104532621
Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640
Övrigt

Övrigt: Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Du behöver, bl.a. med anledning av Eknäs geografiska läge, inneha körkort och tillgång till egen bil. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.