Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat som Avdelningsföreståndare, avdelning Glose.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en nyckelroll i en spännande och viktig verksamhet, utveckla dig som ledare och samtidigt vara nära personal, ungdomar och klienter? Då ska du arbeta som avdelningsföreståndare hos Statens institutionsstyrelse, SiS. SiS ungdomshem Nereby har fått i uppdrag att starta två avdelningar i Bergsjön. Vi söker nu en Tillförordnad Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Nereby med placering på akut och utredningsavdelningen, enhet Bergsjön beläget i Göteborgs kommun. Du förväntas även att tjänstgöra vid våra övriga enheter i Harestad belägna i Kungälvs kommun. I rollen som avdelningsföreståndare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen så att man följer de riktlinjer och lagar som styr verksamheten. Du har/arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet och arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas regelbundet för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka och utveckla din kompetens. Som avdelningsföreståndare har du chefsberedskap. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Tjänsten är på heltid, kontorstid samt chefsberedskap utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker en person med genuint intresse för ungdomsvård och ledarskap. Din utbildningsbakgrund har du inom socialt arbete med minst 180hp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidareutbildning inom KBT och MI är meriterande. Du skall ha ledarskapserfarenhet, gärna från liknande områden. Tjänsten kräver också att du innehar kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med LVU-lagstiftning samt arbetsmiljöfrågor i ledande befattning. Personen vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt med personal, ungdomar och andra kollegor så väl som externt med socialtjänst och andra myndigheter. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och har en god förmåga till att se helheten, arbetsleda och planera. PERSONLIGA EGENSKAPER: Du skall ha: Körkort B Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Arbetet inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget som avdelningsföreståndare kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners. Du behöver också ha förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du har en prestigelös inställning och utövar ett moget ledarskap genom förmågan att balansera myndighetens, personalgruppens och ungdomarnas mål och behov. Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och har förmågan till helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Heltid. Dagtid. Tidsbegränsad anställning då ordinarie avdelningsföreståndare är föräldraledig.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-17 Referensnummer: 2.9.1-3426-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Bishop
Institutionschef
010-4533201
Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252

Malin Hemberg
Avdelningsföreståndare
010-453 3321
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Cecilia Vikberg
OFR
0104533240Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.