Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Biträdande institutionschef, BIC, bistår institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och jobbar på dennes uppdrag. BIC träder in för institutionschefens ställe vid dennes frånvaro samt ingår i institutionens chefsberedskap. Som BIC på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund ingår du i en kreativ ledningsgrupp som med gott arbetsklimat och högt i tak, jobbar tillsammans mot uppsatta mål. Vi erbjuder dig arbete och delaktighet i en verksamhet som är i ständig förändring utifrån ett livsviktigt uppdrag. Utöver detta har du som biträdande institutionschef chefsansvar för institutionens service- och administrationspersonal. Du kommer arbeta med personalfrågor, arbetsmiljöfrågor, ansvara för fastigheter och drift samt vara ett stöd till institutionens avdelningsföreståndare. För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Rose Wiman.

Kvalifikationer

Du innehar minst högskoleexamen 180 p inom samhälls-/beteendevetenskap eller personalvetenskap. Flerårig dokumenterad och vitsordad chefserfarenhet. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring: Du har en grundmurad positiv människosyn och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du är flexibel, noggrann, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner samt en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt grundläggande datakunskaper. Meriterande med utbildning och erfarenhet av socialrätt samt tidigare vana av myndighetsutövning. B-körkort är ett krav. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse med inledande 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-02 Referensnummer: 2.9.1-6911-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rose Wiman
Institutionschef
010-453 25 01
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Laila Linde
Seko
010-4532520

Per Börgesson
OFR
010-4532542


Övrigt

Övrigt: Chefsberedskap ingår i tjänsten SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.