Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektledare till Statens institutionsstyrelse

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda ett projekt som ska ta myndigheten från ett beroende av kontanter för att hantera sin vardag till att bli en helt kontantfri myndighet. Omställningen i samhället från en kontantbaserad ekonomi till en digital går fort och det som igår var möjligt att betala med kontanter är redan idag svårt för att inte säga omöjligt om några år. SiS har på grund av sin verksamhet idag ett stort beroende av kontanter för att kunna betala ut ersättningar till ungdomar, klienter och medarbetare. För att säkerställa vårt huvudsakliga uppdrag planerar vi för att övergå till elektroniska betalningsmedel under 2023. Som projektledare för projektet en kontantfri myndighet kommer du att leda ett team av interna och externa resurser från kartläggning av behov till implementerad färdig lösning. Projektet har en hög prioritet inom myndigheten och kommer samtidigt ställa höga krav på att den lösning som projektet resulterar i kommer kunna öka vår flexibilitet i ersättningsformer samtidigt som det minskar risken, kostnaden och administrationen för våra olika ersättningsformer. Som myndighet krävs att vi förhåller oss korrekt gällande regelverk och etiska ställningstaganden, vilka behöver beaktas. Med stöd av ett projektteam och en hög förändringsvilja och kreativa idéer, finns alla förutsättningar. Vi väntar bara på dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Akademisk högskole-/ universitetsexamen, med inriktning ekonomi, statistik, information, bank alternativt annan utbildning som SiS anser likvärdig. • Erfarenhet av att leda stora komplexa projekt. • God kunskap och förståelse gällande systemstöd, uppföljning & statistik. • God kunskap och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på svenska och engelska. • God läsförståelse i engelska Det är meriterande om du har: • Dokumenterad projektledarutbildning/kurs • Erfarenhet av att arbeta med kontantlösa betalningsflöden. •Erfarenhet av att arbetat inom bank/finans eller annan kontantintensiv bransch, såsom exempelvis livsmedelsbranschen. • God kunskap gällande betallösningar för privatpersoner, exempelvis korthantering. • Kunskap om GDPR och dataskydd. Personliga egenskaper Vi söker vi dig med god kommunikativ förmåga som kan förklara komplexa saker på ett pedagogiskt sätt för aktuell målgrupp. Du är ansvarstagande och driver dina arbetsuppgifter framåt med uthållighet. Du vågar ifrågasätta och driva frågor framåt. Du fattar beslut med gott omdöme. Du har god förmåga att lyssna in nya ideér och tillsammans med projektteamet utveckla dessa till en optimal lösning för verksamheten som helhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tidsbegränsad anställning 12-18 månader Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-01 Referensnummer: 2.9.1-6221-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Freddie Hellström
Enhetschef
010-453 40 12
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.