Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Resurslärare på SiS Ljungaskog (50 %)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Vi söker dig som vill arbeta som resurslärare (50 %) där behov uppstår i vår verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att bedriva undervisning/planering samt bedömning/betygsättning i dina ämnen, med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar samt att stötta upp på andra lektioner i andra ämnen i form av extra resurs.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare i ett eller fler kärnämnen inom grundskolan alternativt gymnasiegemensamma ämnen för gymnasieskolan. Även behörighet i ämnen som musik och hem- och konsumentkunskap är av intresse. För att lyckas med vår målgrupp behöver du ha erfarenhet av att arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. I klassrummet bör din verksamhet och undervisning präglas av ett lågaffektivt bemötande där du har en god förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även utvecklar sina sociala förmågor utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde efter överenskommelse och under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4554-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
0104537311
Cecilia Hyberg, ST
Behandlingspedagog
010-453 73 00

Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO
0725291534

Martin Rapp
Facklig representant Seko
010-453 27 98


Övrigt

Övrigt: Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.