Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Verksamhetsutvecklare vård och behandling

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Verksamhetskontoret ligger vid Lindhagensplan, på Kungsholmen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som verksamhetsutvecklare för vård och behandling arbetar du på uppdrag av verksamhetsdirektör och enhetschef för verksamhetskontoret och ansvarar för delegerade frågor som rör vård och behandling på verksamhetsområdesnivå. I uppdraget ingår att stödja och följa upp institutionerna i vård och behandlingsfrågor. Inom detta område ingår att handlägga och utreda inkomna Lex Sarah rapporter, sammanställa och analysera trender och mönster på verksamhetsområdesnivå utifrån sammanställning och analys liksom att planera och följa upp aktiviteter i verksamhetskontorets verksamhetsplan som rör vård och behandling. Verksamhetsutvecklarna deltar i uppföljning av verksamheten på uppdrag av enhetschef för verksamhetskontoret och bidrar med data och analyser från uppföljning av metoder, vårdinsatser och vårdresultat utifrån aktuella frågeställningar i verksamhetsplanen. På uppdrag av verksamhetsdirektör och enhetschef för verksamhetskontoret tillkommer uppdrag att utveckla och samordna prioriterade vård- och behandlingsfrågor inom verksamhetsområdet i samarbete med vård och behandlingsenheten på huvudkontoret. Vidare ansvarar verksamhetsutvecklaren för uppföljningen av dokumentationen inom vård och behandling, implementering och uppföljning av följsamhet till riktlinjer liksom andra tillkommande arbetsuppgifter. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i team med kontorets andra verksamhetsutvecklare och med kontorets övriga funktioner. Samarbete bedrivs även med landets två andra verksamhetskontor och med huvudkontoret. Verksamhetskontoret för missbruksvård svarar för institutionerna i hela Sverige varför anställningen kan medföra resor både inom verksamhetsområdet och till andra verksamhetsområden.

Kvalifikationer

Krav: • Akademisk examen inom sociologi, beteendevetenskap, socionom eller annan akademisk utbildning som bedöms likvärdig. • Erfarenhet av utredningsarbete och mycket god analytisk och administrativ förmåga • Mycket god datorvana, bl. a. Officepaketet • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift • God förmåga och fallenhet att samarbeta och kommunicera Meriterande: • God kännedom om SiS verksamhet. • Erfarenhet av kvalificerat handläggningsarbete vid myndighet Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom att du är flexibel, har förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter förändrade förutsättningar och att du trivs med varierande uppgifter med olika tempon och svårighetsgrad. Du är van vid att arbeta självständigt men uppskattar även att arbeta med andra och är prestigelös i dina kontakter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-10 Referensnummer: 2.9.1-2542-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Birgitta Dahlberg
Enhetschef
010-453 43 11
Merja Ahtila
Saco-s
0104532409

Thord Jansson
ST-OFR


Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.