Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter för timanställning till avdelning Hill och Ängen

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete och med eventuell delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Hill och Ängen. På avdelningarna (16 låsbara platser och 4 öppna) vårdas kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik.

Kvalifikationer

Utexaminerad eller studerande till socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, undersköterska eller annan utbildning/erfarenhet som är relevant för arbetet. - God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete - God förmåga både till självständigt arbete och samarbete med andra - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, dokumentationsvana - Erfarenhet av tvångsvård på institution är önskvärt samt vana vid att hantera konflikter - God förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du kontinuerligt bjuder in din omgivning till samverkan och erbjuder, framför allt, målgruppen en tillräckligt god tillgänglighet och återkoppling Kunskap och förmåga inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) och självskydd (NPNL) ses som meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt. Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilt behov av stöd, så är det också önskvärt att man har en vana vid att hantera situationer där våldsinslag och hot är nära och/eller inträffar. Vi betonar vikten av att vara stresstålig, lågaffektiv, humanistisk och samtidigt agera med en gränssättande tydlighet i dessa situationer. - God förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis - God förmåga att, i dessa situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, dvs erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn - God förmåga att, i dessa situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så krävs Behovet styr antalet behandlingsassistenter som kommer att anställas. Tillsättning sker löpande. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 2.9.1-420-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Hansson
Avdelningsföreståndare
010-453 3041
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Frida Andersson
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 3022
Patrik Riborg
SEKO
0104533040

Hans Jarlstad
Saco
010-453 3024Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.