Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra, Sollefteå söker sommarvikarier.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Vemyra befinner sig i en utvecklande fas, där arbetet som behandlingsassistent står i fokus. Institutionen har en ny ledningsgrupp och under innevarande år kommer flera viktiga steg att tas i ett påbörjat utvecklingsarbete. Till sommarens semesterperioder söker vi nu vikarier. I rollen som behandlingsassistent deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlingsassistenter som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket även innefattar vardagssysslor som städning och tvätt. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som skapar kontakter lätt. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex. Stor vikt läggs därför vid den personliga lämpligheten. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska: • erfarenhet från arbete med människor • kunna förmedla dig i tal och skrift • ha datorvana • ha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-05 Referensnummer: A936575 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Berglund
Institutionschef

Mikael Vuopio
OFR
070-554 41 32

Fanny Jedborn
Biträdande institutionschef
0104533402
Christofer Björkskog
Saco-S
0104535217

Mika Erkkonen
Seko
010-453 52 12Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. OBS! Ange om du är intresserad av att tjänstgöra vaken natt eller eller schemalagd dag-kväll.