Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Utredningspsykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning och två behandlingsavdelningar för pojkar samt två behandlingsavdelningar för flickor. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Utredningsavdelningen Röda stugan har 8 platser. Arbetet som utredningspsykolog innebär ansvar för psykologisk utredning och bedömning på individnivå samt att tillsammans med övriga i teamet, utredningspedagog och utredningssekreterare och ytterligare en psykolog utreda och sammanställa vilka behov ungdomen har utifrån sina tillgångar och svårigheter. Utredningarna utförs i enlighet med SiS riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är Leg. psykolog med intresse för psykologutredningar. Du bör kunna och vilja arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesgrupper samt vara förtrogen med KBT. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-29 Referensnummer: 5591-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Anna Fredriksson
Förtroendevald SACO
010-453 21 00

Per Rulander
Avdelningsföreståndare
010-453 21 21


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS tillämpar Provanställning i 6 Månader Körkort för manuell växellåda är ett måste.