Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Behandlingspedagog till avd Kinnebäck

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker 3 behandlingspedagoger till vår behandlingsavdelning Kinnebäck. Avdelningen har plats för 7 ungdomar. Vi får vårt uppdrag från socialtjänsten. Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och använder oss av MI som förhållningssätt. Du ska som behandlingspedagog ansvara för omvårdnaden och behandlingen av ungdomar och verkar som kontaktperson med särskilt ansvar för en ungdom. Du kommer även att samarbeta med pedagoger, sjuksköterskor och psykologer. Vi arbetar med ART, MI, ACRA, sociala färdighetsträning och miljöterapi. Du ska vara ansvarstagande, engagerad, empatisk, en vuxen förebild som har förmåga till gränssättning. Förhållningssättet gentemot våra ungdomar är grunden i möjliggörandet av förändringsarbetet. Det skall präglas av respekt, omtanke och tydlighet vilka är SiS ledord. Detta är ett arbete för dig som ser det som en positiv utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris och ibland trauma. Vi söker dig som vill och har förmåga att arbeta med våra behandlingsprogram. Vi startar upp arbetet med kreativa samtal under hösten!

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning som socionom, beteendevetare eller motsvarande. Minst tvåårig kvalificerad yrkesutbildning med inriktning mot socialt arbete eller undersköterska inriktning psykiatri.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-31 Referensnummer: 04243-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Flodin
Avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Erica Dagerfelt
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi begär alltid utdrag ur Polisens misstanke - och belastningsregister. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här