Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare till avd Frida

Arbetsplatsbeskrivning

Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen bor 32 ungdomar, fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 110 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Utöver behandlingspersonal har vi en egen skola, ett eget kök samt en ekonomi- administration- och IT-funktion. På området finns aktiviteter så som gym, fotbollsplan samt egen brygga för bad och båtåkning. Vid besök av föräldrar finns ett eget hus där umgänge och övernattning sker. Även vistelse utanför området görs för att berika ungdomarnas vardag. Vill du jobba inom en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Då är du välkommen att söka tjänsten som biträdande avdelningsföreståndare på avdelning Frida. Frida är en behandlingsavdelning för flickor med fokus på missbruksproblematik. Till avdelningen finns ett behandlingsteam knutet bestående av psykologer, läkare, sjuksköterskor, drog -och alkoholterapeut m.fl. kompetenser. Just nu står Frida inför en utbyggnad och nyrekryteringar, vilket gör att du och avdelningsföreståndare tillsammans med medarbetarna har goda möjligheter att forma gemensamma arbetssätt och rutiner. Som biträdande avdelningsföreståndare hos oss kommer du jobba i nära samverkan med avdelningsföreståndaren vad gäller ledningsarbete samt löpande behandlingsplanering för ungdomarna. Du kommer vara ställföreträdande avdelningsföreståndare när denne ej är på plats. I din vardag samarbetar, kommunicerar och planerar du tillsammans med behandlingspersonal, lärare, socialtjänst och ungdomens nätverk. Du kommer att ingå i institutionens beredskapstjänstgöring. Vi arbetar aktivt för att ha en god arbetsmiljö i vår vardag men också på våra möten där vi bl.a. pratar värderingsgrunder och våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet. Vi ser samarbete och god kommunikation som en självklarhet då det inte bara bidrar till vår egen arbetsmiljö utan också till ungdomarnas trygghet. Vi har regelbundna utbildningar inom t.ex. säkerhet, dokumentation, våra särskilda befogenheter, KBT, MI samt traumamedveten omsorg.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom, beteendevetare, socialpedagog eller innehar annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar, behandlingsplanering och personalfrågor är meriterande. Även utbildning inom TMO, MI och KBT är meriterande. Vidare ska du ha stor insikt i löpande behandlingsplanering runt ungdomar för att kunna bidra med stöd till behandlingspersonal kring hur behandling och planering ska utföras. Då dokumentation och kommunikation är en stor del av arbetet ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du skall ha god samarbets- och initiativförmåga. Du skall ha god förmåga att hålla struktur och planering. Det är viktigt att du kan hantera uppdrag med flera aktörer samtidigt, såsom personal, ungdomens nätverk, socialtjänst och skola. Det ställer också krav på flexibilitet och ansvarstagande. Du kommer möta många ungdomar med olika problematik vilket ställer höga krav på att du har en god förmåga att bygga relationer, har ett inre lugn och en personlig stabilitet. Viljan att motivera ungdomar till förändring ligger dig varmt om hjärtat.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-28 Referensnummer: 2.9.1 05511-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Algebäck
Avdelningsföreståndare
010-4532773
Gunnar Albinsson
SACO


Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Martin Rapp
SEKO
010-4532798


Övrigt

Övrigt: Utöver ett stimulerande, utvecklande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc. Vi tillämpar rökfri arbetstid. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.