Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administratör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby ligger i Harestad utanför Kungälv och vi utökar nu vår verksamhet med nya avdelningar och skola i Bergsjön. Vi söker därför en administratör som tillsammans med två andra kollegor kommer att ansvara för bl.a. inköp, ekonomi och lönehantering, anställningar, diarieföring samt administrering av personalbehörigheter i våra olika system. Du kommer att i huvudsak vara placerad på vår enhet i Bergsjön men du kommer emellanåt att behöva jobba även utifrån Nereby i Harestad. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra delar av vår myndighet på verksamhetskontoret och huvudkontoret men också med andra myndigheter såsom statens servicecenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning med erfarenhet av administrativt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom SiS eller annan tvångsvård och att du har vana av att jobba med de systemverktyg vi använder såsom Traka Unison, Diabas, Primula, Agresso, Proceedo och Milestone. För att trivas och vara framgångsrik som administratör hos oss behöver du vara en positiv och social person med förmåga att hålla många bollar i luften. Det är viktigt att du är serviceminded med förmåga att bemöta många olika yrkeskategorier i enlighet med våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet. Det är meriterande om du har vana av sekretessmaskning av allmänna handlingar, hantering av passerkort och nyckelhantering.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde till tjänsten sker 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-31 Referensnummer: 2.9.1-4908-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Austli
tf. Biträdande Institutionschef
010-4533202
Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Thomas Lindmark
SECO
010-4533382


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Rekrytering sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske under rekryteringstiden.