Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra söker rektor till Tegeskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som rektor på SiS ungdomshem Vemyra har du ett livsviktigt uppdrag där du ansvarar för skolverksamheten. Du kommer ha det övergripande ansvaret för den pedagogiska utvecklingen av skolan och att undervisningen riktas mot de nationella skolmålen. I skolan finns ett gäng drivna lärare som under hösten kommer att bli flera. Majoriteten av eleverna hos SiS har haft tidigare problem i skolarbetet och har stora behov av att kompensera för bristande skolgång. SiS skola har därför en viktig roll inom institutionsvården. Vi arbetar utifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet. Rektor rapporterar till institutionschefen och har personal-, budget-, resultat- och arbetsmiljöansvar. Vidare ingår rektor i institutionens ledningsgrupp. Som medlem i ledningsgruppen har du ett utpekat ansvar att företräda skolan men också ett delat ansvar för hela institutionens verksamhet.

Kvalifikationer

Arbetet som rektor inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen som med våra samarbetspartners, t ex de kommunala skolverksamheterna. Du behöver besitta god förmåga att skapa respektive bibehålla relationer samt att engagera din personal och skapa förutsättningar för ett arbetsklimat präglat av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha: - lärarexamen - erfarenhet av arbete som rektor - drivit pedagogiskt utvecklingsarbete och systematisk kvalitetsarbete - erfarenhet av pedagogiskt arbete Det är meriterande om du har: - rektorsexamen - specialpedagogisk kompetens - arbetat med elever i behov av stöd - arbetet med ungdomar i institutionsvård - arbetat med informations- och kommunikationsteknologi (IKT) inom utbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker enligt överenskommelse och så snart som möjligt. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-26 Referensnummer: 2.9.1-5456-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Berglund
IC
0104533401
Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Mika Erkkonen
Seko
010-453 52 12

Mikael Vuopio
OFR
070-554 41 32


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här