Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent - vi söker fler semestervikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Gudhemsgården erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Arbetet som behandlingsassistent är varierande och omfattar allt från att skapa en trivsam och fungerande vardag för våra klienter till att motivera dem till fortsatt vård i frivilliga former. Vi lägger stor vikt vid att skapa en stabil och trygg miljö. Det innebär att du är den viktigaste resursen i verksamheten genom din förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord: respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

För semestervikariat krävs ingen formell utbildning. Känner du dig lockad av ett arbete där du kan göra skillnad och bidra till förändring är du välkommen med din ansökan. Eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog, undersköterska/skötare, fritidsledare eller erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med stort engagemang, positiv människosyn, personlig mognad och god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav, då det ingår en hel del resor i uppdraget. Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Vi kommer löpande att kalla till intervjuer och tillträdesdatum är efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-12 Referensnummer: 2.9.1-573-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lisa Schönborg
HR-administratör
010-453 62 76
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12

Anna Bondesson
HR Generalist
010-453 62 11
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.