Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

LÄRARE 4-9 Idrott och hälsa

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Ditt arbete innebär undervisning i mindre grupper eller individuellt av de ungdomar som vistas på Folåsa. Antalet elever och lärartätheten möjliggör skiftande undervisningsformer. Undervisning i ytterligare ämne kommer att ingå. De flesta av ungdomarna har sedan tidigare varit föremål för extra insatser i skolan. En ungdoms placering på Folåsa innebär en tid med möjlighet till förändring. Utrymme finns för flexibla lösningar mellan teoretisk undervisning och mer praktiskt pedagogiskt arbete. Samarbetet mellan skolan och avdelningarna är tätt och en utveckling av samarbetsformer och undervisning sker hela tiden. Arbetslaget består av 11 lärare och 1 specialpedagog + 1 Rektor. Totalt erbjuds 32 elever plats på Folåsa skola.

Kvalifikationer

Du bör ha en lärarutbildning med inriktning mot idrott och hälsa i kombination med ytterligare ämne, gärna matematik och/eller teknik. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som lärare. Vi söker en engagerad och inspirerande lärare med ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar i behov av extra stöd. Du bör ha förmåga att anpassa dig till snabba förändringar och vara flexibel. Motivationsarbete är en viktig del i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet av liknande arbete är meriterande men inget krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 3731-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Mossenberg
Rektor
010-453 21 06
Cecilia Bergsten
Verksamhetsordförande SACO
010-453 22 39

Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande, men du bör ha ett "rent" polisregister, vilket alltid inhämtas före ev anställning. Körkort för bil med manuell växellåda krävs. Vi undanber oss på det bestämdaste förfrågningar från externa rekryteringsfirmor. SiS tillämpar 6 månaders provanställning. Anställningen är en semestertjänst.