Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker utredare med inriktning på verksamhetsutveckling av vård och behandling

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets vård-och behandlingsenhet (VoB) som har 16 medarbetare söker vi nu en utredare med inriktning på verksamhetsutveckling av vård och behandling. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten vid våra LVM-hem och särskilda ungdomshem i frågor om vård- och behandling, hälso-och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet. Som utredare bidrar du till att vården utvecklas enligt kunskapsbaserade principer och metoder. Du arbetar med normering, implementering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet. Du samarbetar med utredare och metodutvecklare inom avdelningen och kommer att samarbeta med och ge rådgivning och stöd till verksamhetskontor och institutioner. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Akademisk utbildning med inriktning mot samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. • Minst två års erfarenhet av självständigt utredningsarbete inom området vård- och behandling. • God kunskap i svenska språket och uttrycker dig väl i tal, såväl som i skrift. Du bör ha: • Erfarenhet av vård och behandling av ungdomar och vuxna missbrukare i öppna eller slutna former som t.ex. HVB-hem. • Erfarenhet av projektledning. Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig i tal och skrift, väl anpassat till olika målgrupper. Du kommer att ha många kontaktytor i ditt arbete, både på avdelningen och med andra kontakter inom myndigheten. Det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta med din omgivning. Samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du tar ansvar för de uppgifter som ska utföras och har god struktur i arbetet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-28 Referensnummer: 2.9.1-394-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.