Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarierande avdelningsföreståndare med ansvar att strategiskt leda, planera, samordna samt vidareutveckla aktiviteter och processer vid en av institutionens avdelningar, så att dessa överensstämmer med mål, lagar och riktlinjer vilka är styrande för verksamheten. Detta innefattar utifrån särskild delegationsordning ansvar för ekonomi, personal, resultat och arbetsmiljö. I rollen som vikarierande avdelningsföreståndare ingår du i institutionens ledningsgrupp och det utvecklings- respektive planeringsarbete som bedrivs med ett helhetsperspektiv på verksamheten och med ungdomarna i centrum. Du har ett utpekat ansvar närmast för ungdomarnas vård, behandling och omsorg. Tjänsten är förenad med chefsberedskap enligt rullande schema kvällar och helger.

Kvalifikationer

Du skall ha minst 180 hp inom samhälls-, beteende eller annan vårdvetenskap, alternativt annan utbildning vilken av arbetsgivaren bedöms lämplig. Du skall även ha chefs- samt behandlingserfarenhet och meriterande är erfarenhet av statlig verksamhet. Vid rekryteringen kommer det läggas stor vikt vid personliga egenskaper samt din förmåga att samarbeta både med interna som externa samarbetspartner. Vår övertygelse är att du som person är tydlig, strukturerad och gränssättande i ditt ledarskap. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i skilda frågeställningar och göra de prioriteringar som gagnar verksamheten bäst. I ditt ledarskap besitter du en särskilt god förmåga att både metodiskt och strategiskt tillvarata medarbetarnas skilda egenskaper och kompetens på bästa sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-19 Referensnummer: BMG2108
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabet Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Henrik Isgren
Saco
010-453 56 26

Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11

Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.