Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-partner

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en HR-partner till oss på Älvgården. I rollen som HR-partner är du rådgivande och stödjande till verksamhetens chefer i personaladministrativa frågor. Du arbetar övergripande på hela institutionen med personal- och verksamhetsfrågor. Det handlar om stöd vid rekrytering, frågor om arbetsmiljö, tolkning av lagar och avtal, översyn av lön, kompetensutveckling m.m. Du bevakar och samordnar rehabiliteringsarbetet på institutionen och arbetar med rekryteringar och anställningsfrågor genom att utforma annonser samt genom att planera och delta vid anställningsintervjuer. Du deltar i kvalitetsarbetet på institutionen, administrerar och handlägger olika underlag för personalbeslut, statistik, samt medverkar vid utformning av policydokument inom området. Du ingår i serviceavdelningen men kommer att vara ensam HR på institutionen. Det finns möjlighet till råd och stöd genom nätverk och övriga HR-funktioner i myndigheten.

Kvalifikationer

Du skall ha en högskoleexamen inom personalområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du som söker har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR-området och är väl bevandrad i frågor som rör arbetsrätt, arbetsmiljö, omställning, lön och ledigheter. Vi söker dig som: - Är ansvarsfull, självgående och lösningsinriktad - Besitter god förmåga att prioritera, planera och organisera ditt arbete - Är strukturerad, noggrann och tycker om ordning och reda - Har lätt för att skapa förtroendefulla relationer - Kan arbeta enskilt likväl som i grupp - Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift Det är meriterande om: - Du har erfarenhet av tillämpning av lagar och avtal inom det statliga området - Du har erfarenhet av IT-systemen Primula, BeSched, Agresso, WinLas och Proceedo Som person är du en positiv och engagerad medarbetare som vill skapa nya möjligheter tillsammans med dina kollegor. Du är beredd att driva och engagera dig i en mängd varierande arbetsuppgifter och lösa såväl små som stora uppgifter på ett situationsanpassat och flexibelt sätt. Arbetet förutsätter god förmåga att sätta sin in i komplexa frågeställningar, tillämpa gällande regelverk och att kunna anpassa sig till nya riktlinjer och IT-system. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet. Det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10 Referensnummer: 2.9.1-07065-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lise-lott Evaldsson
Biträdande Institutionschef
010-453 70 11
Saco-S Merja Aahtila
010- 453 24 09


OFR Thord Jansson

010-453 41 81

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till intervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Här kan du läsa mer om SiS och om Älvgården