Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS Ungdomshem Ryds brunn bedriver skola året runt för sina ungdomar. I tjänsten ingår studie- och yrkesvägledning för elever både i grundskola och inom gymnasieskolans introduktionsprogram. Som SYV erbjuder du elever stöd i frågor och valsituationer som gäller utbildning, yrken och arbetsmarknad genom individuella samtal samt genom att informera grupper av elever. Du har introduktionssamtal med varje enskild elev där ni också lägger upp en studieplan. I slutet av elevens placering gör du en avslutningsintervju som en del i vårt systematiska kvalitetsarbete. Du kommer att tillhöra skolorganisationen och ha skolan som utgångspunkt för ditt arbete, men du kommer även att samverka med elevernas team på våra boendeavdelningar där du då är delaktig i elevernas behandlingsplaner med fokus på skola samt ansvarar för Sisam in och ut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren studie- och yrkesvägledare. Du är engagerad och brinner för att hjälpa och vägleda ungdomar. Du vill arbeta tillsammans med andra: lärare, elever och behandlingsassistenter samt olika samhällsaktörer. På så vis sätter du eleven i fokus och hjälper våra ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar och mål. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ och som har förmåga att kunna vägleda både enskilda elever och ge information i grupp. Du utgår från elevernas önskemål och utifrån dessa kan du presentera olika handlingsalternativ som underlättar för individen att välja utbildning, yrke eller karriär för att bidra till en bättre livsplanering. Därför är egenskaper som att kunna motivera, stödja och entusiasmera är av vikt. Som person är du tydlig, lyhörd, flexibel och har förmåga att samarbeta samt har en utåtriktad personlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillsättning och sysslesättningsgrad enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-13 Referensnummer: 2.9.1.7728-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Jessica Wickström
Facklig företrädare SEKO
010-4536918

Torsten Wetterquist
Rektor
010-4536906
Åke Gummesson
Facklig företrädare SACO
010-4536918Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan ske under ansökningsperioden. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi begär utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.